Mikroorganismer och svampar i en unik kombination för att fermentera organiskt avfall
Med bokashi sker nedbrytningen utan syre, anaerobiskt, detta skiljer den markant från den konventionella komposterinsgmetoder.
många fördelar
En innovativ metod för att omvandla matavfall till jordförbättring och näring
ETC Bokashi är en unik lösning som kombinerar effektiva mikroorganismer och fermentering för att omvandla matavfall till näringsrik jord. Med minimal klimatpåverkan och maximal nytta för jorden är Bokashi en hållbar och enkel metod för att stärka växtlighet och minska matsvinn.
Miljövänlig produkt med efterfrågan
ETC Bokashi erbjuder en hållbar lösning som minskar matsvinn och klimatpåverkan, vilket efterfrågas av både konsumenter och företag. Genom att sälja våra produkter kan ni positionera er som en aktör som driver på den gröna omställningen.
Mångsidighet i användning
Produkten passar allt från privatpersoner till kommersiella odlare. Med sitt användningsområde inom både jordförbättring och näringsboost för växter kan ni attrahera en bred målgrupp och därmed öka försäljningen.
Enkel hantering och låg logistikbörda
Bokashi-produkterna är lätta att lagra och transportera. Sprayen och tillhörande hinkar kräver inga avancerade system, vilket gör det enkelt att erbjuda till både små och stora kunder.
full av energi
Allt du behöver veta om ETC Bokashi
ETC Bokashi omvandlar matrester till näringsrik jord med hjälp av naturlig fermentering. En enkel lösning för att minska avfall, berika jorden och skapa en hållbar odlingscykel – direkt i din trädgård.
Effektiv hantering av organiskt avfall med ETC Bokashi
ETC Bokashi erbjuder företag en hållbar och effektiv metod för att fermentera matavfall, vilket minimerar klimatpåverkan och maximerar jordens näringsvärde. Bokashimetoden bygger på anaerob nedbrytning, vilket innebär att processen sker utan syre. Detta skiljer den från traditionella komposteringsmetoder.
För att komma igång krävs tättslutande hinkar med dräneringsfunktion. Matavfallet pressas samman och sprayas med ETC Bokashis mikrober för att påbörja fermenteringen. Denna metod minskar både lukt och volym samt genererar lakvatten – en koncentrerad växtnäring. Lakvattnet späds och används som gödselvatten, men kan även förbättra avloppssystemet om det hälls ut i vasken.
Efter cirka två veckors efterfermentering kan det behandlade avfallet blandas direkt med jord för att skapa en näringsrik grund för odling. Processen kan även användas för att återuppliva gammal jord i så kallade jordfabriker. För företag med större volymer är ETC Bokashi en kostnadseffektiv lösning som skapar högkvalitativ jordförbättring.
Vilka material fungerar bäst i Bokashi?
Fördelar för företag
Med rätt hantering är ETC Bokashi en flexibel lösning som passar allt från restauranger och matproducenter till kontor med egna grönområden.
Avancerad fermentering för hållbar avfallshantering
Bokashi är en modern komposteringsmetod som använder specifika mikroorganismer för att fermentera organiskt material. Kärnan i metoden är EM1 – en unik blandning av mjölksyrebakterier, fotosyntesbakterier och jästsvampar, utvecklad i Japan. Dessa mikrober arbetar tillsammans för att bryta ner avfall och producera bioaktiva ämnen som förbättrar jordens mikroliv.
Processen steg för steg:
Miljöfördelar med Bokashi:
Vanliga frågor och utmaningar:
Varför ETC Bokashi är rätt val för företag
ETC Bokashi är en innovativ lösning för företag som vill minska avfallets miljöpåverkan och samtidigt skapa värdefull jordförbättring.
Innehållsförteckning
Vatten, ekologisk rörsockermelass, aktiva kväve- och CO2 fixerande fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum.
Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei.
Jästsvamp: Saccharomyecs cerevisiae.
Förvaring
För att få bra hållbarhet bör du öppna flaskan så sällan som möjligt, häll gärna upp lite i taget i en mindre sprayflaska. Den bästa temperaturen att förvara EM i är rumstemperatur, gärna mörkt. Alltså inte i kylskåp. Man ska undvika att utsätta dem för höga temperaturer. Kan EJ förvaras i temperaturer över 38 grader då mikroberna dör. Ej heller direkt sol.